Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира пред медиите думите на британския министър на отбраната Бен Уолъс. Припомняме, по-рано той каза, че руският президент Владимир Путин страда от комплекс за малоценност. Според Песков подобно изказване говори за ниската култура на министъра.

Той също така постави диагноза на самия Уолъс, като каза, че страда от „агресивна липса на култура“.

Песков обясни, че Уолъс не е сам в това и подобни думи от устата на високопоставени служители говорят за общо ниско ниво на политическа и лична култура. В резултат на това служителите не са в състояние да решават проблеми, а само ги създават, подчерта ръководителят на пресслужбата на руския лидер.

„Такава грубост, иначе не можете да го наречете, хвърля сянка върху страната, която представлява“, каза Песков.

Припомняме, че Бен Уолъс в интервю за журналисти на LBC Radio каза, че Владимир Путин има „мачо виждане за света“, като по този начин подкрепи британския премиер Борис Джонсън.

Преди това той нарече политиката на руския президент пример за "токсична мъжественост". Той каза още, че ако лидерът на Руската федерация беше жена, войната в Украйна просто нямаше да започне.

Ако Путин беше жена, нямаше да започне войната в Украйна

От своя страна самият президент на Руската федерация отговори на това с напомняне за поведението на британския премиер Маргарет Тачър на Фолкландските острови и войната, обявена от тази жена срещу Индонезия.

Той коментира и наскоро обявеното желание на лидерите на Г-7 да се съблекат за фотосесия. Такава шега озвучиха членовете на Г-7 в Германия.

Припомняме, че те обсъждаха дали трябва да се съблекат, за да демонстрират мускулите си на снимката и да докажат, че са „по-мъжествени от Путин“.

Той обясни, че не е знаел за подобно желание на политиците, но смята, че подобен спектакъл „би бил отвратителен“, съобщава „Комерсант“.

"Не знам дали те искаха да се съблекат до кръста или по-надолу, но при всички положения гледката би била отблъскваща", каза Путин с насмешка.

-