В един от лофт хотелите в Таганския район на Москва беше открита ужасна находка в една от стаите. Персоналът на хотела откри в стаята мумифициран труп на момиче.

Според Известия, позовавайки се на източник в правоохранителните органи, самоличността на загиналата вече е установена. Тя се оказа жителка на Тюмен.  Била е на 34 години по време на смъртта си.

Разследването и експертите работят по установяване на обстоятелствата на смъртта. Според Пети канал по тялото не са открити следи от насилие.

По предварителни данни от Следствения комитет смъртта на жената е настъпила в резултат на свръхдоза забранени вещества.

Предполага се, че починалата е чакала някого, тъй като тялото в тюркоазено бюстие и черни прашки лежи по гръб на леглото. Посочва се, че по информация на полицията трупът е открит през нощта срещу 2 януари.

Един от основните въпроси е колко дни е бил трупът в стаята.

Както обясни криминологът Михаил Игнатов пред репортери, тялото на момичето може да е лежало до две седмици, преди да бъде мумифицирано.

Междувременно, според члена на експертния съвет на Федерацията на ресторантьорите и хотелиерите на Русия Ирина Жуковская, с която Пети канал разговаря, инцидентът в хотела е „фрапиращ“. Дори и да има табела на вратата, има стандарти за почистване и настаняване. Ако бяха наблюдавани, трупът щеше да бъде открит по-бързо.

Изявленията, че жената не е била обезпокоявана през цялото това време, тя смята за малко вероятни и дори фантастични.

„От началото до края това е криминален случай, като се започне от собствениците и се стигне до камериерките“, смята експертът.

Превод: GlasNews