В Самара полицията издирва извършителя на убийството на адвокат Екатерина Пузикова. Жената попадна в новинарските емисии още през 2012 година. Тогава тя беше обвинена в убийството на първия си съпруг - Дмитрий Пузиков, голям банкер.

Заместник-ръководителят в една от банките беше убит със смъртоносна отрова в картофено пюре. Заедно с него пострадаха и други гости в семейната вила. Първоначално заподозряната беше Пузикова, на два пъти бе призната за виновна, около две години жената беше в следствения арест.

Едва през 2017 г. Пузикова е оправдана, а Върховният съд я признава за жертва. Жената се върна при сина си, омъжи се за Алексей Рясков, треньора по кикбокс на сина й. Пузикова е адвокат, през 2020 г. се развежда със съпруга си, живее в Краснодар.

Приятели казаха, че жената неочаквано се е върнала в Самара предния ден, обещала е да отпразнува рождения си ден, но изведнъж изчезнала и спряла да общува.

Тялото на Екатерина е намерено в апартамента й от баща й. Съобщава се, че е била с разбита глава, а до тялотой имало кичур коса.

Съдейки по кадрите, публикувани от разследващите, жената е била убита в кухнята си. Тялото лежало между кухненската маса и печката. По-късно видеото беше изтрито.

Според "КП" , приятелки на убитата са разказали за преследването на жената от съпруга й, който е бил много агресивен. Според тях жената е била пребивана още преди брака, страхувала се е от съпруга си, който я молел да се срещнат. Точно в Самара бившият й съпруг я убедил да се срещнат.

Превод: GlasNews.bg