Депутатът от градската дума на Тоболск, член на управляващата партия на Владимир Путин "Единна Русия" Владимир Егоров беше намерен мъртъв в сряда, съобщи руската информационна агенция ТАСС.

Както отбелязва Следственият комитет на Тюменска област, Егоров е паднал от прозореца на апартамента си на третия етаж на улица Кедровая в Тоболск. Според руското издание Info24 не са открити видими следи от престъпна смърт. Най-точната информация ще стане известна след аутопсията.

„Една от най-вероятните причини са сърдечни проблеми“, информираха от ведомството.

Както се отбелязва в американския Newsweek, това е последният от поредица мистериозни смъртни случаи на видни руски фигури от началото на пълномащабното нахлуване в Украйна през февруари 2022 г.

Изданието отбелязва, че няколко известни руснаци са загинали след падане от прозорци. Сред тях са Равил Маганов, председател на Лукойл, вторият по големина производител на петрол в Русия; колбасарски магнат, депутат от Единна Русия Павел Антов; Марина Янкина, представител на руското министерство на отбраната.

Newsweek не успя да разбере веднага причината за смъртта на Егоров и изпрати имейл до руското външно министерство за коментар. Няма отговор.

Цял екран
 

Кой е Владимир Егоров

Според руски държавни медии Владимир Егоров е бил на 46 години по време на смъртта си. През 2007 г. започва работа в администрацията на Тоболск. Там до 2014 г. заема длъжността председател на комисията по поземлени отношения и горско стопанство.

От 2014 г. Егоров оглавява центъра за отдих Винокурово. А по-късно е избран за заместник-председател на градската дума на Тоболск.

През 2022 г. парламентаристът стана един от най-богатите депутати в града с доход от 9,1 милиона рубли. Егоров притежава шест парцела, две жилищни сгради, два апартамента и една нежилищна сграда, както и автомобили, сред които Toyota, камион KIA, UAZ и моторна лодка.

Егоров остави жена и две деца.