В Уляновска област на Руската федерация пътнически влак се сблъска с маневрен локомотив. И двата влака са били на един коловоз, като пътническият се е движел с пълна скорост. Шофьорът обаче успява да реагира, така че до бедствие не се стигна – има само няколко десетки ранени руснаци. Агенция РИА Новости съобщи за инцидента в канала си в Telegram.

Около 15:33 ч. се появи съобщение за авария, възникнала във влак по маршрута Перм-Адлер. Приблизителното място на събитията е близо до Уляновск, по-конкретна информация няма.

В резултат на сблъсъка между пътнически влак и маневреен локомотив са ранени 25 руснаци, съобщават руски медии. Те уверяват, че няма загинали. Те посочват, че в последния момент шофьорът е включил аварийната спирачка, но „сблъсъкът не е бил предотвратен“. Освен това руските железници отбелязаха, че вагоните не са дерайлирали и не е имало щети по железопътната линия.

Междувременно в социалните мрежи има подробности около инцидента. Казват, че инцидентът е станал в 14:55 (часовата зона не е посочена). Точното място на сблъсъка е между гарите Бряндино и Тиинск, на 962-ия километър на Куйбишевската железница. В пътническия влак е имало 396 пътници, сред които 94 деца.

На кадри от мястото се вижда как пътнически влак с 10 вагона е спрял насред заснежен участък. Свидетели са заснели последствията от сблъсъка – вижда се как се е огънал металът на предницата на локомотива.