В Украйна загинаха петима жители на Челябинска област, призовани по време на частичната мобилизация. Според портала 74.RU с позоваване на губернатора на региона, военната служба потвърди, че петима жители на Южен Урал са убити.

Властите казаха, че на семействата им ще бъде предоставена цялата необходима помощ. Уточнява се, че семействата на жертвите ще получат по 1 милион рубли, а също така ще станат собственици на всички плащания, които им се полагат от закона.

„Скърбим със семействата им, изразяваме нашите искрени и дълбоки съболезнования“, съобщиха от пресслужбата на губернатора на Челябинска област.

Както уточнява RBC, и петимата са се отправили на служба от военната служба за регистрация и вписване на Коркински район.

По-рано вчера беше съобщено, че четвърти мобилизиран е починал от инфаркт в Урал.

В Свердловска област загина четвъртият мобилизиран. Наборникът Максим Родионов е от Снежинск, Челябинска област. Почувствал се зле, той отишъл в лечебното заведение, където сърцето му спряло.

Военен следовател и прокурор изясняват обстоятелствата около смъртта.

В Елани мобилизирани руснаци вече загинаха: един от нападение, втори след опит за самоубийство. Третият е изпратен у дома, където умира от цироза на черния дроб. Информацията беше потвърдена от депутата от Държавната дума Максим Иванов.

Превод: GlasNews