Медиите съобщават за ново престъпление, жертва на което е Леонид Алилуев, племенник на Йосиф Сталин. Самият ветеран от Великата отечествена война се обърна към полицията и написа изявление. Той отишъл в полицията предния ден, на 8 февруари.

Източник от правоохранителните органи каза пред ТАСС, че Леонид Алилуев е прехвърлил голяма сума пари на измамници от септември до октомври 2021 г. - 16 милиона рубли.

Главното управление на Министерството на вътрешните работи на Русия съобщи, че 93-годишният пенсионер е повярвал на обаждане от банков служител. В началото на септември измамникът се свързал с ветерана от Втората световна война и казал, че акаунтът му е в опасност. 

Мошеникът убедил племенника на Сталин, че си струва да прехвърли парите на „безопасно място“.

Последният път, когато Леонид Алилуев превежда пари, е на 20 октомври. Защо не е отишъл в полицията близо четири месеца, не се уточнява.

Между другото, през 2021 г. измамниците вече са се опитали да откраднат 5 милиона рубли от ветерана. По време на прехвърлянето на парите в апартамента на Алилуев жената е била задържана.

Измамникът е осъден на три години и половина затвор.

Преди това измамниците получили от ветерана парола от банковата му сметка и взели 2 милиона рубли. Твърди се, че полицията е поискала останалите пари за експертизата.

Сега полицията също провежда издирвателни действия и се опитва да открие нападателя.

Припомняме, през 2021 г. журналисти разбраха за съдбата на глухонемия правнук на Йосиф Сталин, който загуби дома си. Мъжът спеше в колата си. Представителят на мъжа каза, че е бил заплашен с репресия заради столичния апартамент.