Вицепрезидентът на ЛУКОЙЛ Виталий Робертус е починал внезапно на 54-годишна възраст, съобщиха от руската компания.

Той идва на работа в компанията веднага след завършване на колежа, работи там 30 години и цялата му трудова история е свързана изключително с ЛУКОЙЛ, отбелязват от пресслужбата.

„В нашата памет той ще остане талантлив ръководител, многостранна личност, съпричастен другар“, казаха от ЛУКОЙЛ и от името на колектива изказаха съболезнования на близките на загиналия.

Интересното е, че това е четвъртата смърт на топ мениджър на Лукойл за две години.

През октомври 2023 г. на 66-годишна възраст почина председателят на борда на директорите на компанията Владимир Некрасов. Причината за смъртта е сърдечна недостатъчност.

На 1 септември 2022 г. Равил Маганов, който оглавяваше борда на директорите преди Некрасов, падна от последния етаж на основната сграда на Централната клинична болница.

През май 2022 г. Александър Суботин, бивш вицепрезидент и ръководител на главния отдел за доставки и продажби на Лукойл, почина в Митищи. Според руски медии смъртта е настъпила по време на неуспешен сеанс с шамани. Те се опитвали да излекуват Суботин от проблеми с алкохола, използвайки отрова за жаби.