В нощта на 2 февруари избухна пожар в съблекалните за работници, които строят магистрала Таврида в околностите на Севастопол, който отне живота на осем души. Това съобщи радио "Свобода", позовавайки се на изявление на назначения от Русия градски ръководител Михаил Развожаев.

Отбелязва се, че се е запалил модул на двуетажна жилищна сграда на улица Нефтяная, площта на пожара е около 200 квадратни метра. На сутринта огнеборците са потушили пожара.


Последици от пожара в Крим 

Руският следствен комитет образува дело по член за причиняване на смърт по непредпазливост на две или повече лица. В изгорелите бараки са живели около стотина работници, дошли на територията на Крим от различни руски региони.

Градът, в който са живели работниците, е собственост на DSK LLC, подизпълнител на основната компания за строителство на магистрали CJSC VAD, която според съобщения в медиите е собственост на приятели на ръководителя на Кремъл, руските бизнесмени Аркадий и Борис Ротенберг.

Дължината на магистрала "Таврида" надхвърля 250 км, тя свързва главните кримски градове - Севастопол, Симферопол с руския Керч. Строителството на пътя започна през 2017 г., а откриването е предвидено за края на 2023 г.

По време на строителството на "Таврида" имаше много инциденти с фатален изход, поради което се нарича "пътят на смъртта".

Превод: GlasNews