След самолетната катастрофа край Твер в края на август, където загинаха ръководителят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин и основните му сътрудници, започнаха да се появяват слухове, че бизнесменът е жив и се укрива.

Това изявление беше направено от хакерите на групата Killnet, съобщавайки за наличието на неопровержими доказателства за това. Самите доказателства обаче все още не са представени.

„Пригожин е жив!": Хакерите от Killnet направиха сензационно изявление

Сега, два месеца след катастрофата, неговите поддръжници обявиха, че Пригожин е жив.

ЧВК Вагнер смята, че на киберпрестъпниците може да се вярва, тъй като преди това те успяха да хакнат уебсайта на американско военно предприятие, което произвежда MLRS HIMARS и да откраднат данните на 10 хиляди служители на ФБР.

Така един от „музикантите“ в интервю за „Московска област днес“ обясни, че Съветът за сигурност на ЧВК „Вагнер“ никога не е позволявал на Уткин и Пригожин да летят в един самолет. Мъжът се представи пред журналисти като Никита Костин (името е променено).

Той е сигурен, че Пригожин просто е решил да „изчезне“, защото е станал твърде „забележима фигура“.

„Вагнер и аз обсъждахме тази тема и всички повтаряха: „Това не може да се случи“, добави Костин.

Като доказателство боецът цитира и факта, че все още не са публикувани видеоклипове от външни камери за наблюдение в Шереметиево.

И не по-малко интересно е къде изчезнаха хората, които толкова искаха да купят този самолет, че го инспектираха в деня на трагедията.

Освен това „Вагнерите“ добавиха, че пилотът на Пригожин също е изчезнал и не може да бъде намерен, а самото погребение на Пригожин се проведе в тайна.

Според него съпругата на двойника на Пригожин била в траур.

„И компанията производител на самолета, Embraer, не беше допусната да участва в разследването. Явно има какво да крия“, отбеляза боецът.

Въз основа на всичко това „музикантът“ заключи, че основателят на Вагнер е в Африка.

„Мисля, че Пригожин е в Африка, той има много приятели там“, сигурен е той.