Основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин написа отворено писмо до министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу. В съобщението си бизнесменът моли за помощ на фона на очакваното контранастъпление на въоръжените сили на Украйна.

Според Евгений Пригожин въоръжените сили на Украйна се готвят да започнат „мащабна офанзива“ в края на март или началото на април.

С помощта на "режещи удари" украинската армия възнамерява да отсече групировката ЧВК "Вагнер" от останалите войски, предупреждава той.

Пригожин поиска от министъра да "вземе всички необходими мерки за предотвратяване на спирането" или това ще доведе до "негативни последици".

„В момента частите на ЧВК „Вагнер“ контролират около 70% от селището Бахмут и продължават настъплението си за пълното му освобождаване“, добави предприемачът.

Пригожин Шойгу

Засега нищо не се съобщава за реакцията на Сергей Шойгу на писмото на Пригожин.

Трябва да се отбележи, че това не е първият път, когато основателят на ЧВК се обръща публично към командването на въоръжените сили на Руската федерация. По-рано Пригожин в ултимативна форма поиска доставката на боеприпаси от ръководството на руската армия, публикувайки снимка на загиналите бойци на Вагнер.