На парада в Москва в чест на 9 май двойник на руския президент Владимир Путин говори и се срещна с лидерите на републиките от ОНД. Това съобщи на 10 май в ефира на Канал 24 кандидатът на психологическите науки Дмитрий Попов.

„Много внимателно проучих появата на „Путин“ от 22-ра и 23-а година на 9 май и „Путин“ в друго измерение. Ще кажа, че дадох прогноза в една от медиите, че ще има същият Путин, който беше през 2022 г. на този парад. Така и стана“, каза Попов.

Според експерта последният път този двойник се появил публично на икономическия форум в Санкт Петербург.

„Това е „говорещ“, това не е „бункерен“. Той не е говорил пред Федералното събрание в Гостиния двор, не е бил в Мариупол, не е бил в Крим. Това „копие“ беше на преговорите в Техеран с лидерите на Иран, когато се сключи това проклето споразумение за „Шахедите“, добави Попов.

Психологът също така отбеляза, че двойникът на Путин забележимо е остарял през годината, но се движи по-добре от „бункерната версия“. Според Попов същият двойник преди това се е срещнал с китайския министър на отбраната.

Психологът анализира и емоциите на двойника, който прави гримаси и прехапва устни по време на парада. Попов е убеден, че на лицето му ясно се виждат тревога и страх, но не и чувство за вина.

Че става дума за двойник, говори и фактът, че наблизо е имало възрастни хора. „Бункерният вариант“ не позволява подобни срещи без поредица от карантинни мерки. Ето защо, според Попов, лидерите на страните от ОНД, които дойдоха на парада, получиха дубльор.

"Това са лидери на "второстепенни" страни, с цялото ми уважение дори към Казахстан. Руснаците вероятно все още се смятат за втората страна в света, може би първата. Следователно тези лидери са били използвани точно като защита, а не като лидери. Затова те бяха третирани много. Освен това те дори бяха унизени от домакина на този парад, който каза „ръководителите на братски републики“, а не на суверенни държави“, каза Попов.

Какво ще се случи с двойниците на Путин след поражението на Русия

Психологът Дмитрий Попов предположи, че след поражението на Русия във войната с Украйна, близнаците на президента на Руската федерация просто ще изчезнат и ще остане само един, който ще бъде отведен в Хага за трибунал.

Както отбеляза експертът, Западът обаче разполага с инструментите да разграничи двойниците от истинския Путин.

Превод: GlasNews