В мрежата се появиха кадри от срещата на върха на БРИКС, на която руският президент Владимир Путин се появи във формат VKS.

Медиите отбелязват, че звукът на гласа на политика е различен от обичайния. И така, каналът TG на служителите на РИА Новости от пула в Кремъл показа кадри от предаването в залата чрез видеовръзка.

Според журналисти, обръщайки се към участниците в бизнес форума на БРИКС, Путин е говорил "не със своя глас".

И така, в записа можете да чуете, че думите са необичайни и характерният маниер на речта на президента се е променил.

На публикувания от Кремъл запис обаче гласът звучи познато.

Официално не се съобщават причините за проблемите със звука. Сред неофициалните версии някои медии разпространиха слухове, че един от двойниците на руския лидер може да се е появил в ефир.

Руският политолог Сергей Марков разказа своята версия за случилото се. По думите му той е анализирал видеото на президента на Руската федерация от срещата на върха.

Експертът каза, че видеото като доказателство, че не е истинският Путин, се представя от „антипутинската мрежа“. Така от опозицията посочват, че часовникът на "двойника" не е бил на лявата ръка, което не съвпада с обичайния маниер на президента.

Марков недоумява защо "двойникът на Путин" ще говори по видеоконферентната връзка.

„Антипутинистите напълно полудяха". Според Марков такова голямо внимание към личността на ръководителя на Русия напомня за „култа към личността на Путин“.