Съмненията за здравословното състояние на Владимир Путин продължават.

Според изданието "Дейли Мейл" на руския президент му остават едва две или три години живот. А на този фон притесненията в разузнавателните служби на страната растат. Агент на ФСБ смята, че Путин страда от “тежка форма на прогресиращ рак”, а спекулациите, че президентът е предприел инвацията в Украйна болен се засилват.

Шпионинът допълва, че лидерът ще живее неповече от още две – три години, като по думите му Путин губи зрението си. Информацията, че руският лидер страда от смъртоносно заболяване се появи, като част от секретно съобщение от агент до бившия разузнавач от ФСБ Борис Карпичков.

От него се разбира, че Путин отказва да носи очила от страх, че това би било показване на слабост, а неговите приближени стават жертви на изблиците му на неконтролируем гняв. Новите подробности за здравето на лидера изтичат от канал в Телеграм, който твърди, че има източници от Кремъл.

Наскоро в световния новинарски поток се появи информация, че Путин е преминал през успешна операция от рак, и се възстановява, следвайки предписанията на лекуващите лекари.

Припомняме, че някои анализатори виждат в поведението на президента по време на някои от изявите му странно поведение. По време на среща са Лукашенко в Сочи той бе заснет да върти странно крака си, докато двамата разговарят.

Друг подобен случай също повдигна въпроси.

На среща с президента на Таджикистан Путин бе заснет да прави странно движение. А двата случая повдигнаха съмнения, че президентът на Русия страда от Паркинсон. Далеч преди това, още през месец февруари, подобни слухове породи треперенето на ръцете и крака на лидера преди друга среща с  Лукашенко. След това се появиха и кадри, които също повдигнаха въпроси за здравето му – моменти, в които стикаше ъглите на маси.

Според критиците тези движения са начин да прикрие неволни движения причинени от болестта.

На този фон се появават и спекулации за бъдещия му наследник.

Според източници на "Мирър" един от тях  е Алексей Дюмин, губернатор на региона Тула. Преди е бил бодигард на Путин и се твърди, че го е спасил от нападение на мечка. След другите претенденти е Астраханския губернатаор и бивш говорител Игор Бибишкин, както и министърът Дмитри Патруш, който е син на приятелят на Путин Николай Патрушев, бивш шеф на ФСБ. Днес той оглавява Руския съвет по сигурност.

Превод: GlasNews.bg