Руският президент Владимир Путин пристигна в столицата на ОАЕ Абу Даби, където ще разговаря с президента Мохамед Ал Нахаян. Преговорите между Русия и ОАЕ са планирани в Саудитска Арабия.

По-рано беше съобщено, че по време на преговорите ще бъде повдигната темата за войната. Ще бъде обсъден и въпросът за свързването на страните с БРИКС.

В деня на пристигането на Путин в Абу Даби небето над града беше боядисано в цветовете на руското знаме. Това е заснето и публикувано онлайн.

Освен това се оказа, че самолетът на Путин е бил ескортиран до Абу Даби от изтребители Су-35С - на борда е имало различни видове авиационно оръжие. Това потвърдиха от руското министерство на отбраната.

Уточнява се, че самолетът Су-35С е излетял от оперативното летище. Пилотите могат да работят при силен дъжд и поривист вятър. Изтребителите са пилотирани от първокласни пилоти.

Всички държави, над които е прелетял Владимир Путин, дадоха разрешение за полети на руски изтребители.

Както пише Bloomberg, пътуването на Путин потвърждава, че той има нарастваща увереност „в способността да пътува извън Русия“.

Журналистите са уверени, че посещението на Путин в ОАЕ потвърждава, че усилията на Вашингтон да изолира Москва са се провалили. Изданието също така пояснява, че Путин укрепва връзките с ръководителите на страните от Персийския залив, а подкрепата на САЩ за Украйна „е под въпрос“.