Твърди се, че Владимир Путин е получил "сърдечен арест" в личния си апартамент в Москва в неделя вечерта.

Канал в Telegram, за който се смята, че се управлява от бивш вътрешен човек в Кремъл, съобщи за този инцидент, в който се казва, че руският лидер е бил открит от пазачи на пода на спалнята "да лежи на пода, въртейки очи".

Лекарите са били извикани незабавно. По-късно са диагностицирали 71-годишния мъж със "сърдечен арест".

След това Путин е бил преместен в специално медицинско заведение, построено в апартамента, където е бил подложен на интензивни грижи, твърди източникът.

Земетресението, разтресло Южна България, с епицентър до Пловдив

Информацията не е проверена. Тя идва след постоянни спекулации около здравето на Путин на фона на слухове за дълго скрито медицинско състояние.

 Telegram каналът General SVR, за който се твърди, че е управляван от бивш руски генерал-лейтенант, обяви в публикация: "Служителите по сигурността на руския президент Владимир Путин, които бяха на смяна в резиденцията, чуха шум и звуци от падане, идващи от спалнята на президента. Двама служители по сигурността веднага влязоха в спалнята на президента и видяха Путин да лежи на пода до леглото и преобърната маса с храна и напитки."

Силно земетресение разлюля България!

Публикацията продължава: "Путин се имаще конвулси, докато лежеше на пода, въртейки очи."

Съобщава се, че по-късно лекарите са пристигнали и са "реанимирали" Путин, като "преди това са установили, че президентът е получил сърдечен арест".

Твърди се, че докладваният сърдечен удар, който все още не е независимо потвърден, е изплашил сериозно близкия кръг на Путин.

General SVR често твърди, че Путин използва двойници, които заместват руския лидер за публични събития и чуждестранни посещения, пише Днес.бг.

Двойник, както се твърди, е бил използван от служители на Кремъл по време на неотдавнашното пътуване до Китай по време на среща със Си Дзинпин, според SVR.