Дори да успее да превземе Донбас, Путин не планира да спре до там, това е оценката на разузнаването на Съединените щати.

Сегашното развитие на бойните действия увеличава шанса Путин да прибегне до по-драстични мерки. За да постигне амбициозните си цели, Путин вероятно ще търси повод да въведе военно положение в Русия. 

Стратегията на руския президент залага на това, че западът ще се умори да помага на Украйна, казаха разузнавачите пред американския сенат.

Нов наследник? Медиите разбраха с кого е говорил Путин след Парада ВИДЕО+СНИМКИ

"Путин вероятно разчита, че решимостта на Съединените щати и Европейския съюз ще отслабнат, след като се влоши ситуацията с недостига на храни, инфлацията и цените на енергията. Освен това, понеже и Русия и Украйна смятат, че могат да отбележат прогрес във военно отношение, не се вижда реалистичен път за преговори, поне в близко бъдеще. Битката, която се превръща във война на изтощение, става по-непредсказуема. Това се комбинира с несъответствието между амбициите на Путин и настоящите способности на руската армия да води конвенционална война. Така в близките месеци може да се придвижим към ескалация", каза Аврил Хейнс, директор на разузнаването на САЩ.

Путин с послание до сепаратистките ДНР и ЛНР: Победата ще бъде наша