В Камчатка са открити овъглени останки от хеликоптер Robinson. Недалеч от хеликоптера били телата на загиналите - световният шампион по биатлон сред юношите Игор Малиновски, както и бившият топ мениджър на Eldorado Зоя Кайгородова и топ мениджърът на Tele2 Сергей Колесняк.

Съобщава се, че телата на загиналите са били разкъсани от мечки.

Овъглените останки са открити в деня след катастрофата, 17 юли. Трагедията е станала на 13 километра от вулкана Узон.

Междувременно се оказа, че известният биатлонист, а сега депутат от Държавната дума Антон Шипулин, е трябвало да лети по същия маршрут като Малиновски, но не го направил поради метеорологичните условия.

Това съобщи самият Шипулин в социалните си мрежи.

Припомняме, руският биатлонист Игор Малиновски загина при катастрофа на хеликоптер, който той е управлявал, на руския полуостров Камчатка. Трима души е имало на хеликоптера "Робинсън" и всички те са загинали. Властите потвърдиха, че обгорените останки на машината са били открити днес близо до вулкана Узон. Хеликоптерът е бил управляван от световния шампион по биатлон за юноши Игор Малиновски.

Игор Малиновски обожавал биатлона и авиацията, а смъртта му е скръб за цялото руско семейство на биатлона, се казва в изявление на Руския съюз по биатлон.

25-годишният Малиновски има златен медал от Световното първенство за юноши през 2016 година, както и три титли от шампионата на планетата за младежи до 21 години през 2017-а. В кариерата при мъжете най-доброто му постижение е четвърто място в Световната купа. През 2021 година Малиновски сложи край на кариерата си.

Превод: GlasNews