Писателят Захар Прилепин, който оцеля при кървавия атентат в Москва, каза на репортери защо терористите са дошли на концерта на "Пикник" на 22 март.

Рок музикантът и лидер на групата Едмънд Шклярски открито е подкрепял "специалната операция". Както казва Прилепин, Шклярски е помагал на руските военни и хуманитарни мисии на фронтовата линия.

През май 2023 г. Захар Прилепин вече каза, че Шклярски едновременно подкрепя специалната военна операция и помага на фронта.

„...Рок легендата, лидерът на групата Пикник Едмънд Шклярски спокойно дари необходимите средства за ремонт на постоянно умиращия транспорт за нашите хуманитарни работници“, пише Прилепин.

Писателят знае и за полските корени на лидера на "Пикник", но той никога не е имал интерес към Полша.

„Какво е важното тук? За Шклярски нито една либерална уста няма да каже, че „музикантът е решил да напомни за себе си“ и други подобни глупости“, продължава писателят.

Както отбелязва МК, възможно е организаторите на терористичната атака в Крокус Сити Хол да са избрали концерта Пикник именно поради тази причина.

Да припомним, че самият Шклярски и музикантите избягаха в първите минути след терористичната атака. Те се готвели да излязат на сцената, когато започнала стрелбата. Екипът напуснал Crocus Hall през задния вход.

Представители на "Пикник" казаха още пред медиите, че служител от екипа им е изчезнал по време на терористичната атака. Юрий Чернишевски, директор на групата "Пикник", каза, че Екатерина Кушнер е изчезнала. Това е асистентът на режисьора, с момичето няма контакт от 22 март. Близки и колеги издирват Екатерина, тя не е в списъка на загиналите.

 

На 23 март група Пикник изказа дълбоки съболезнования на близките и близките на загиналите. В публикацията се говори за молитви за бързо възстановяване на пострадалите.

„Ние сме дълбоко шокирани от тази ужасна трагедия и скърбим с вас“, пишат от групата „Пикник“ в социалните мрежи.

Междувременно Yandex.Afisha обеща да върне парите на всички за концерта „Пикник“, който трябваше да се проведе в Crocus City Hall на 22 март 2024 г.