Владимир Путин е наредил на руските войски да нахлуят в Украйна, твърдят източници от разузнаването в САЩ.

Според информацията Русия „прави окончателни бойни планове“. Смята се, че Русия ще започне инвазията с кибернападение, преди да започне кампания от ракети и въздушни удари, преди войските да се опитат да превземат украински градове, предава Daily Mail.

Руските сили имат способността да нахлуят и да превземат голяма част от страната, твърди CBS.

Около 200 военни превозни средства са забелязани в Шебекино, Русия, точно отвъд границата на Харковска област в Украйна. Те са с маркировка "Z", "нанесена набързо" върху задните части на повечето превозни средства. 

Предполага се, че маркировките са разпределени за конкретни роли на фона на нарастващото напрежение заради предстояща инвазия, като кадри показват буквите, маркирани върху танкове, самоходни оръдия, камиони с гориво и превозни средства за доставка.

Тактиката, използвана от силите на Обединеното кралство и САЩ по време на Първата война в Персийския залив, когато съюзническата инвазия изпрати да освободи Кувейт, маркира превозни средства с отличителен обърнат шеврон [^], за да се избегне приятелски огън, след като действието започне.

В акаунта на Ukraine War Report в Twitter, който публикува за движението на руски войски близо до Украйна, се казва: „Качват се множество видеоклипове на руски военни превозни средства с маркировка „Z“. Нашата оценка е, че това са идентификационните маркировки „приятел или враг“, използвани от армиите по време на война“.

Предполага се, че руските войски също имат буквата „Z“ на военните си раници, което би могло да подкрепи теорията за приятелския огън. 

Президентът Путин обвини украинските „провокации“ за военна ескалация в източната част на страната по време на разговор с френския лидер Еманюел Макрон в неделя. Путин е заявил на Макрон, че западните страни трябва да отговорят точка по точка на широките искания, поставени от Москва миналия декември за ограничаване на ролята на Запада в Източна Европа и бившите съветски страни.

Очаквайте подробности!

Превод: GlasNews