В Москва в резултат на нападение ръководителят на AНO "Цифрови платформи" Арсений Шчелцин е тежко ранен, а негов приятел е убит.

Според телеграм канала SHOT нападателят е 47-годишният лидер на рок групата Пасека Роман Медведкин. От екипа потвърдиха за задържането му.

Според TG канала, в събота вечерта Шчелцин (на снимката) и неговият приятел Иван Позняков на булевард Сиреневи в столичния квартал Измайлово са чули писъци близо до къщата на ръководителя на "Цифрови платформи". Бизнесмените направили забележка на шумния пиян музикант, който се скарал с приятелката си.

Последният неочаквано реагирал изключително агресивно, като нападнал мъжете с нож. Той наръгал шефа на АНО три пъти и девет пъти приятеля му, в резултат на което той починал от нараняванията си в линейката.

Шчелцин е хоспитализиран в тежко състояние.

В момента нападателят е задържан, като в най-скоро време ще му бъде избрана мярка за неотклонение.

Директорът на групата Павел Жилов потвърди пред РБК за задържането на лидера на групата.

„Всъщност знам, че там е имало бой. Разбрах с кого се е карал от медиите. Мога също да потвърдя, че е бил задържан от служители на реда. Делото ще се състои утре. Ние сме на турне. Това е неговата лична история, бих казал, от битов характер“, цитира Жилов изданието.

Според База конфликтът е започнал, след като Щелцин и Позняков са видели, че пияни мъж и жена говорят много силно и търсят нещо на детската площадка.

Образувано е досъдебно производство по член „Опит за убийство на две или повече лица“. Случаят се контролира от Московската прокуратура.