Въоръжените сили на Руската федерация, въпреки получените трофеи под формата на оборудване на НАТО, едва ли ще могат да извлекат от това полезна информация за западните оръжия.

Според 19FortyFive руските въоръжени сили няма да могат да научат тайните на западните оръжия, тъй като всичко ценно е било премахнато от тях, преди оборудването да бъде изпратено в Киев. Американското издание отбелязва, че руските въоръжени сили са унищожили десетки модерни тежки превозни средства на въоръжените сили на Украйна и са заловили няколко оцелели екземпляра.

Предполагаше се, че ако попадне в ръцете на руските военни, такова оборудване ще бъде проучено, за да се получат тайните на Запада.

„Могат ли руски войници и разработчици на оръжия да изучават вградената технология, електроника, мерници и композитна броня на превозни средства с увреждания?“ - повдигат въпроса авторите на материала.

Журналистите обаче отбелязват, че при разбора на такива трофеи Русия я чака неприятна изненада: всички съвременни оръжейни технологии на НАТО бяха демонтирани по-рано и дори алиансът предава оръжия, различни от оригинала, на своите съюзници, пише PolitRussia.

Например, по-рано Съединените щати продадоха на своите съюзници танкове Abrams, които са много различни от тези, които са на въоръжение в самата американска армия.

Оригиналните образци са оборудвани с най-новата електроника, сензори и мерници.

Демонтирайки съвременни устройства, Пентагонът защитава собствените си тайни, които дават предимство на САЩ.

Превод: GlasNews