Министерството на отбраната на Руската федерация за първи път съобщи за загубите от двете страни през седемте дни на войната на Руската федерация в Украйна.

Според представителя на Министерството на отбраната Игор Конашенков 498 военнослужещи са убити от въоръжените сили на Руската федерация, 1597 войници са ранени.

В същото време въоръжените сили на Украйна и националистите на Украйна загубили над 2870 души, а около 3700 души получили наранявания с различна тежест.

572 души от силовите структури на Украйна се предадали в плен.

Конашенков подчерта още, че всички семейства на загиналите руснаци получават всестранна помощ и финансова подкрепа.

Представителят на Министерството на отбраната отбеляза също, че всички руски войници и офицери проявяват смелост и героизъм по време на военната специална операция в Украйна.

Освен това екипажът на един танк унищожил шест танка и три бронетранспортьора на противника за 40 минути с добре насочен огън. Тази операция е извършена под командването на старши сержант Нимченко. 

А под командването на командира на танкова рота лейтенант Старостин, друг танков екипаж, при превъзходство на вражеските сили, унищожил 8 БТР-80 и 100 националисти. Така екипажът не позволил на силите на ВСУ да пробият до прелеза.

Конашенков каза още, че същият танк е бил обстрелян от ПТУР Javelin. Екипажът получил снаряден шок, но не се отказал и впоследствие унищожи още два вражески танка по време на битката.