Бившият руски командир на Черноморския флот адмирал Владимир Комоедов в разговор с медиите заяви, че в отговор на атаката срещу щаба на Черноморския флот в Севастопол е дошло време да се атакуват центровете за вземане на решения в Киев.

В интервю за РИА Новости той подчерта, че е необходимо да се „ударят“ Министерството на отбраната, Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна и „Банковая“, където се намира администрацията на Владимир Зеленски.

Според Комоедов е необходимо да се отговори на нападенията на Крим с голям брой средства за отразяване на въздушно нападение.

По този начин Министерството на отбраната трябва предварително да „резервира средства за противовъздушна отбрана“, като раздели територията на сектори и осигури силна защита на основните центрове за управление и комуникация в Севастопол и в Крим като цяло.

Депутатът от Държавната дума Виктор Соболев също призова за започване на офанзива на руските въоръжени сили след атаката на въоръжените сили на Украйна.

В разговор с NEWS.ru той обясни, че ударът на украинските въоръжени сили по историческата сграда на щаба на руския Черноморски флот в Севастопол не може да остане без отговор.

Соболев смята, че Министерството на отбраната трябва да „отблъсне фронтовата линия, да унищожи бази и да модернизира противовъздушната ни отбрана“.

Като цяло депутатът смята, че руската система за противовъздушна отбрана се нуждае от модернизация, необходими са термовизионни станции. И задачата трябва да бъде решаването на въпроса с „местата за дислокация на БЛА на украинските въоръжени сили“.

 „Трябва да преминем към нападателни действия“, каза той.

На свой ред ръководителят на борда на ООО "Офицери на Русия" подполковник от запаса Роман Шкурлатов в разговор с МК подчерта, че ответните действия на руската страна изискват внимателна подготовка.

Фактът, че НАТО наистина стои зад нападението, е извън съмнение, смята експертът, така че „трябва да помислим как да не бъдем директно въвлечени в сблъсък с НАТО“, като същевременно нанесем „чувствителни удари“ на Алианса.

Говорейки за отговора на Москва, той подчерта, че той ще бъде „балансиран и спокоен“ и ще атакува място, където врагът не очаква и не разчита на значителни военни щети.

Мисля, че ще бъдат засегнати центровете за вземане на решения, но това не е достатъчно“, заключи подполковникът.

Украински ракетен удар срещу щаба на руския Черноморски флот в Севастопол

Военен е загинал след атаката на Украйна срещу Севастопол