Руската „специална операция“ ще спре само на границата с Полша, заяви заместник-председателят на Държавната дума на Руската федерация Пьотър Толстой. Той направи това изявление в интервю за италианския вестник La Repubblica .

„Въпреки помощта на Европа и истерията на Борис Джонсън или Марио Драги, ние ще завършим операцията, когато намерим за добре. Мисля, че ще спрем на границата с Полша“, каза той.

Толстой също така поясни, че „специалната операция“ ще приключи, когато Украйна бъде напълно „денацифицирана“ и демилитаризирана и „вече няма да има възможност тя да се превърне в анти-Русия, както Западът се опитва да направи през последните 30 години ”

В подкрепата си за войната в Украйна руският депутат не вижда предателство към наследството на своя прадядо Лев Толстой.

„Лев Николаевич Толстой беше офицер от руската армия. Убивал е англичани и французи в Крим, в руския Крим. Когато съдбата на страната е в опасност, единствената ни грижа е да подкрепим страната. Не виждам никакво противоречие с наследството на Лев Толстой“, каза депутатът.

Превод: GlasNews