Руската противовъздушна отбрана (ПВО) е свалила три ракети над руския град Белгород в граничния регион с Украйна, съобщиха властите на Белгородска област.

При падането на отломки от свалените ракети са били нанесени щети на няколко къщи. А едно момиче е било леко ранено от счупено стъкло, съобщи губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков. Ракетите са били свалени вчера вечерта. Гладков не спомена произхода на ракетите. 

Показаха как Су-27 е свалил американския дрон ВИДЕО

Той каза също така, че един дрон е бил свален в Белгородска област и е повредил един гараж при разбиването си, информира БТА.

Властите на Белгородска, а също и на Брянска и Курска област, които са близо до границата на Русия с Украйна, неведнъж са се оплаквали от обстрел от украинска страна.  

Кметът на Белгород, Валентин Демидов, заяви по повод инцидента снощи, че жителите на пострадалите къщи са били посъветвани да отседнат в хотел. Ремонтът на засегнатите домове ще започне още днес. Общо около 11 къщи са били засегнати. "Основно са повредени прозорци и покриви, но има и щети по автомобилите", посочи Демидов.  

Прихванаха руски Ил-78 край Естония