Руските сили нанесоха въздушен удар по окръг Берислав в Херсонска област, при което има най-малко един загинал и един е ранен, предаде украинската агенция Укринформ.

Ръководителят на Херсонската областна военна администрация Олександър Прокудин съобщи за нападението в "Телеграм".

"Русия нанесе въздушен удар по района на Берислав. Има загинали и ранени", пише Прокудин.

По думите му руските сили са атакували Одрадокамианка с управляеми авиационни бомби и са поразили също и къщи на местните жители. В резултат на обстрела е загинал 43-годишен мъж.

Друг човек е настанен в болница и е в тежко състояние, като в момента лекари оказват необходимата медицинска помощ. Ранен е и 57-годишен мъж, който е с множество рани. При въздушния удар са нанесени щети на няколко къщи в селото.

На 1 септември Русия нанесе въздушен удар по асансьор и складове в село Тиахинка, Бериславски район на Херсонска област.

Пo-рано днес руското министерство на отбраната съобщи, че е свалило три украински безпилотни самолета над Белгородска област, а областният управител заяви, че един човек е бил убит при украински ракетен удар по село в близост до границата, предаде Ройтерс.

В същото време губернаторите на близките погранични Брянска и Курска област заявиха, че редица села в района са били обстрелвани от Украйна, а в Курска област е била ранена една жена.