"Денацификацията в Германия не е приключила и ако немците не променят ситуацията, последиците за Германия ще бъдат ужасни", заяви говорителската на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от РИА "Новости" по повод на изтеклите разговори между висши германски офицери за използването на ракетите Taurus за разрушаването на Кримския мост. Днес германският посланик Александър Ламбсдорф в Москва бе привикан в руското външно министерство по същия повод. 

Нуждата от денацификация на Украйна бе едно от измислените от Кремъл основания да нападне Украйна преди две години. 

В петък руската пропагандна телевизия RT разпространи въпросния разговор. В него офицерите говорят, че с германски крилати ракети Taurus може да се удари Кримският мост, но са нужни поне 20 ракети.

ФРГ засега се въздържа да снабди Украйна с въпросните ракети, които имат обсег над 500 км. Става ясно, че ако сега бъде взето решение да се доставят ракетите на Украйна, страната ще ги получи след 8 месеца, защото са нужни модификации. Един от офицерите изрежда детайлите и споменава, че поради недобра работа на ПВО руснаците унищожили повечето британски ракети Storm Shadow.

Руската пропаганда веднага взе на въоръжение материала на RT, за да обвини НАТО, че иска да нападне Русия.

Военният министър на Германия Борис Писториус нарече "изтичането" на разговора "хибридна атака на Путин". Той каза пред "Билд", че е наредил пълно разследване на случая и призова да не се вярва на този тип атаки.

Руските пропагандатори вече започнаха да изброяват кои мостове в Германия биха могли да бъдат разрушени като отговор на евентуален удар по Кримския мост. Водещият на "Россия 1" Дмитрий Кисельов смята, че Русия ще удари по Фемарнзундския и Рюгенския мостове, които съединяват континентална Германия с островите Фемарн и Рюген, по жп моста в Кьолн и по Магдебурския мост.