Военното министерство на Русия показа как унищожава военна техника в Украйна, предаде ТАСС.

"На кадрите се вижда как екипаж на боен хеликоптер Ка-52 "Алигатор", изпълнявайки полет на пределно ниска височина, открива цел и я унищожава с ракети. Вследствие на действията на военните е унищожена замаскирана бронирана техника", допълниха от силовото ведомство.

"Армейската авиация в хода на специализираната военна  операция (както Москва нарича руската инвазия в Украйна) изпълнява бойни и логистини задачи. Подразделенията унищожават бойна и друга военна техника, транспортират десантни части, оказват въздушна подкрепа на сухопътните и военноморските  сили, а също и съпровождат колони на военните", посочиха още от министерството на отбраната, цитирани от novini.bg.

И те ли бяха мишени? Семейство с две деца убити в Украйна СНИМКИ (18+)

Междувременно генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна заяви, че от началото на войната (24 февруари) са загинали или пострадали почти 12 000 руски военни.

Според информацията на властите в Киев загубите на Москва към днес са следните: Личен състав – над 12000 (убити и ранени), самолети – 49, хеликоптери  – 81, танкове – 317, бронетранспортьори – 1070, артилерийски системи – 120, системи за противовъздушна отбрана – 28, ракетни установки – 56, автомобилна техника – 474, подвижни цистерни с гориво – 60, военни дронове  – 7, катери/кораби – 3.

От военното министерство в Киев уточниха, че данните не са изчерпателни, защото ситуацията е динамична, предаде УНИАН.

"Според данни на американски разузнавателни служби загубите във военна техника на Русия в Украйна са между 3 и 5 на сто. Подобен е и процентът и на загубите на Украйна".

Руското военно министерство вечерта на 2 март за пръв път от началото на агресията срещу Украйна съобщи за 498 загинали и 1597 ранени, но се разпространи данни за загуба във военна и друга техника. Москва оттогава не е публикувала подобни съобщения.

Жертвите сред цивилните жители на Украйна също нарастват.

Най-малко 10 са жертвите на руски обстрел в Северодонецк ВИДЕО

Руските войски удариха общежитие и завод в Житомир ВИДЕО