Грешници, ваксинирайте се или ще се разкайвате! С този апел излезе руската православна църква към отказващите да си поставят ваксина срещу коронавируса руснаци.

Духовенството нарече противниците на имунизацията "грешници, които ще трябва да изкупват вината си до края на живота си". Това става на фона на нов скок в броя на новите случаи на заразяване и на починалите.

В изказване по държавната телевизия митрополит Иларион, ръководител на отдела за външноцърковни връзки на Московската патриаршия, заяви, че тези, които отказват да се ваксинират, извършват "грях, който ще трябва да изкупват през целия си живот".

"Всеки ден виждам случаи на хора, отиващи при свещеник, за да се изповядат, че са отказали да се ваксинират или да ваксинират близките си и неволно са причинили нечия смърт, пише 24 часа. Грехът е в това да мислим за себе си, но не и за другите", заяви митрополит Иларион.

По данни на правителствения щаб за борба с коронавируса за последното денонощие са регистрирани 654 смъртни случая, свързани със заразяването с коронавируса. Така жертвите в Русия от началото на пандемията станаха 138 579.