В Московска област днес се самоуби генерал-майор от Министерството на вътрешните работи Владимир Макаров. Тялото на бившия заместник-ръководител на отдела за борба с екстремизма е намерено във вилата му в село Голиково. 

Бившият служител на сигурността беше на 72 години, миналия месец беше отстранен от поста зам.-началник на отдела. Според руските служители на реда генерал-майорът се е самоубил.

Документ за уволнението на генерал-майор Владимир Макаровцял екран
Документ за уволнението на генерал-майор Владимир Макаров
 

Telegram каналите съобщават, че Макаров се е застрелял. Съпругата му открила тялото му около 7:00 сутринта, а до него лежал пистолет, съобщава ТАСС. Съобщава се, че съпругата се е обадила на сина си, който е извикал линейка, но генералът не е могъл да бъде спасен. Въз основа на естеството на нараняванията се предполага, че той се е самоубил. Семейството на генерала е разпитано в Следствения комитет.

Някога Макаров беше главният организатор на следенето и „лова“ на руски опозиционери и журналисти. Известно е, че след оставката си той е бил в депресия.

Припомняме, че според оценки на японското разузнаване 20 руски генерали са били убити във войната в Украйна.

Онзи ден в Руската федерация се опитаха да отровят помощника на Кадиров генерал-майор Апти Алаудинов, съобщи ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров. Според него на командира на специалния отряд „Ахмат“ е изпратено писмо, наситено с токсини, след което той, заедно с двамата си адютанти, се озовава в московска клиника.

Между другото, Алаудинов прогнозира, че войната в Украйна ще приключи, когато „Русия престане да съществува“ или НАТО престане да съществува в сегашния си формат.

Превод: GlasNews