Руски ядрени бомбардировачи са били забелязани в небето над Западна Русия след потапянето на руски военен кораб в Черно море.

От кадрите се вижда, че четири руски Ту-95 (ядрени бомбардировачи), известни като Мечките, летят в района на Калуга, намиращ се в непосредствена близост до границата с Украйна.

Твърди се, че в хода на войната от Москва са използвали неядрени крилати ракети –  бомбардировачи с голям обсег, за бъдат нанесени удари по Киев.

Според metro.co.uk има опасения, че ситуацията може да ескалира, след като Украйна е потопила един от руските военни ракетни крайцери, който беше огромна сила в руския военноморски фронт, и с който бяха разбити пристанищните градове Одеса и Мариупол.

Командир на "Азов" разкри как е потопен "Москва" и "докога ще бие в зъбите на руснаците"

От Русия съобщават, че корабът е потънал заради буря в море след пожар, причинен от експлодиращи боеприпаси, но Украйна твърди, че корабът е бил свален с две военни ракети „Нептун“.

На появила се снимка, която изглежда, че е уловила последните мигове на руския кораб, се виждат черен дим, който се носи от потъващия кораб, а до кораба в морето се виждат и спуснати спасителни лодки. Твърди се, че кадрите са уловеи от близък турски кораб, за който се говори, че е евакуирал 54 души. По непотвърдена информация се говори, че стотици души може да са загинали на борда на потъналия руски кораб.

Превод: GlasNews.bg