По време на един от протестите срещу войната в Москва жена на име Татяна Г. призова руските власти да спрат войната срещу Украйна, за да може 22-годишният й син да се върне у дома.

„Спрете това кръвопролитие, върнете сина ми“, каза жената на журналиста на ABC News Джеймс Лонгман, преди да избяга от полицията, която искаше да я задържи. Репортерът публикува съответното видео в Twitter .

Със сълзи на очи Татяна Г. каза, че само десет войници от полка на сина й са оцелели. Според жената на сина й е казано, че уж ще премине военни учения, преди да бъде изпратен на „гореща точка“ в Украйна. След това десет дни не могла да се свърже с него. Жената продължава: „Слава Богу, че е жив“.

Източник: tag24.de

Кореспондент на ABC News попита дали майката може да му покаже снимка на сина си. Татяна Г. извади мобилния си телефон и поднесе снимката към камерата. Също така ясно се вижда, че ноктите й са боядисани в синьо и жълто – цветовете на украинското знаме!

Междувременно зад нея на площада в Москва се виждаха демонстранти с антивоенни плакати. Но по средата на разговора жената се изнерви, забеляза кореспондентът. Тя продължи да сдържа сълзите си, докато показваше снимка на младия мъж във военна униформа.

„Вижте, това е просто момче, това е просто дете. И той се бори, за какво?“, попита жената. Тогава полицаите се приближиха до нея отзад и започнаха да крещят през мегафон. В този момент рускинята избяга.

Според Daily Mail , видеото е публикувано в деня, в който беше разкрито, че Русия е загубила до 28 000 войници в Украйна през първите три седмици от войната. Пентагонът изчислява, че най-малко 7000 руски войници са загинали в сраженията, а други 14 000 до 21 000 са ранени.

Както бе отбелязано, това е почти една пета от приблизително 150 000 войници, които руският президент концентрира на границата, преди да нареди атаката.

Превод: GlasNews