Руският военен кореспондент Дмитрий Стешин написа в мрежата, че руските военни изпитват трудности при придвижването си към Павловка. Селището се намира на два километра и половина от Угледар.

Той обясни, че битката в неделя е продължила около половин час, а артилерията на въоръжените сили на Украйна е отговорила пет пъти на ударите на въоръжените сили на РФ.

Според него украинската армия разполага с голям брой бронирани машини и руските въоръжени сили я откриват успешно, но украинците удрят тиловите позиции на руските военни.

Освен това има още една опасност.

В своя TG канал той каза, че пшеницата гние в големи количества в нивите, поради което много мишки са се развъдили там.

Температурата на въздуха е „близо до нулата“, студено е, поради което бойците лесно улавят инфекции, разпространявани от гризачите.

„Моят другар Тема отиде в болница, вероятно с туларемия (той беше болен, знам какво е)“, пише Стешин.

Припомняме, туларемията е рядко срещано заболяване при животни и хора, характеризиращо се с природна огнищност. Първостепенно значение като източник и резервоар на инфекцията в природата имат мишевидните гризачи. Болестта започва внезапно с висока температура (39 – 40°С), треска, главоболие, обща слабост, болки по мускулите, увеличени лимфни възли и др. Клиничната картина е твърде разнообразна и зависи от мястото на проникване на причинителя.