Руското Министерство на отбраната призна за бомбардирането по погрешка на свое село в западната част на страната. То се намира близо до границата с Украйна, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на ведомството.

В съобщението се казва, че няма жертви сред населението.

Инцидентът е станал в село Петропавловка във Воронежска област. То се намира на 150 километра от Украйна.

Министерството на отбраната на Русия споменава в съобщението си, разпратено до медиите,  за "инцидентен взрив на боеприпас", транспортиран със самолет на военновъздушните сили около 9 ч. местно време. В резултат на това селото е било разтърсено от взривове.

Не се съобщава за ранени, но са констатирани разрушения по седем сгради. Техните обитатели са били евакуирани и подслонени в центрове за временно настаняване, съобщава в Telegram областният управител на Воронежска област Александър Гусев, цитиран от АФП. 

Видеоклипове в социални медии, чиято автентичност не може да бъде потвърдена, показват предполагаеми сериозни щети по няколко къщи в селото. Областният управител Гусев споменава за "инцидентно пускане" на ракетата, без да уточнява за какъв боеприпас става дума, допълва ДПА.

По същото време Русия извърши масирани удари с военни дронове, крилати ракети и балистични оръжия по Украйна.