Лекомоторен самолет. се е разбил днес в предградията на Москва. Инцидентът е станал в градския квартал Ружа. По предварителни данни при катастрофата са загинали двама души. Министерството на извънредните ситуации на Русия потвърди смъртта им.

Отбелязва се, че падането на високоплана е станало на територията на летателния клуб Aeroklassika. На мястото на катастрофата е възникнал пожар, чиято площ е била приблизително пет квадратни метра. Разрушаване на земята е било избегнато.

По-късно беше съобщено, че катастрофата на лек самолет в градския квартал Ружа се дължи на силен страничен вятър. Пилотът на самолета е загубил контрол, съобщава kp.ru.

Според източник на изданието лекият самолет е на известния бизнесмен Юрий Леонидович Самофалов. Предполага се, че в момента на катастрофата с него на борда е била съпругата му.

ОБНОВЕНА: Преди трагедията пилотът на самолета, който се разби в Московска област, Юрий Самофалов, е возил на него внуците си. По предварителни данни пилотът е загубил контрол, а самолетът се е обърнал във въздуха и е паднал.

Заедно с Юрий умира съпругата му, която той решава да повози за първи път. Катастрофата е станала пред очите на семейството.

 

Превод: GlasNews.bg