Редица руски медии съобщиха, че на 11 юни, ден преди празнуването на Деня на Русия, в мрежата се появили съобщения, че заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев е напуснал страната.

Изданието Morning, позовавайки се на анонимни източници на каналите TG, съобщава, че в Ню Дейли е кацнал самолет, който по неофициални данни е назначен на Медведев.

Това е Bombardier Global 5000 с регистрационен номер RA-67226. По-рано беше съобщено, че самолетът се използва от заместник-председателя на Съвета за сигурност за лични и бизнес полети.

Отбелязва се, че самолетът е напуснал страната за първи път от януари 2023 г. А в Индия той кацнал в 16.40 московско време.

Целта на посещението не се съобщава от източниците. Официално информация за посещенията на руския политик в Ню Дейли не беше давана. Пази мълчание и пресслужбата на политика.

На следващия ден в акаунта на Медведев традиционно е публикуван пост, посветен на Деня на Русия, но коментаторите не са сигурни, че в този момент той е бил в страната.

Бордът на същия ден, 12 юни, напусна Индия. Според каналите TG това се е случило точно ден по-късно.

Предполага се, че самолетът е летял за Москва, но според експерти точката на пристигане на самолета е била скрита в данните на борда.

Единственото, на което разчитат коментаторите, са съобщения от самия Медведев, който може да сподели подробностите в акаунта си в Telegram.