Ръководителят на комисията по отбрана и сигурност на Съвета на федерацията Виктор Бондарев очерта сроковете за подготовка на руснаците, подлежащи на частична мобилизация, за изпращането им в зоната на военните действия за защита на Донбас.

Сенаторът каза, че подготовката ще отнеме повече от месец.

В ефира на телевизионния канал Vmeste-RF той обясни, че през това време защитниците на Родината „няма да стигнат дотам“. Това ще стане едва след като се вземе решение, че тези хора са „боеспособни“.

Според Бондарев, цитиран от Известия, преди да бъдат изпратени в зоната на НВО, военнослужещите ще бъдат повикани на служба, ще преминат медицински преглед, ще бъдат екипирани, изпратени на обучение или преквалификация по програмата на военната регистрация и вписването и Генералния щаб за подготовка на специалисти.

Когато комисията вземе решение за готовността на подразделението за ясно и без загуба изпълнение на бойни мисии, подразделението ще отиде в зоната на бойните действия.

Бондарев потвърди, че могат да бъдат мобилизирани само лица, които са служили и имат военна специалност, необходима за формиране на военно поделение. Няма да бъдат мобилизирани само бивши членове на военно-промишления комплекс,

Задачите, които трябва да изпълняват мобилизираните, съответстват на специалностите, получени по време на военната служба.

Според REGNUM днес, 22 септември, 45 жители на Далнегорск в Приморие, които са били повикани на служба като част от частичната мобилизация, са изпратени на военно обучение в Сибирцево.

Според телевизионния канал Vostok-Media военният комисар на Далнегорския общински район и Тернейския район Евгений Нижутин е заявил, че в базата ще пристигнат и мобилизирани хора от Терней, Олга, Кавалерово и други крайбрежни селища.

В близко бъдеще те няма да бъдат изпращани в зоната на NWO, каза комисарят.

Нижутин увери, че в близко бъдеще мобилизираните жители на Приморие няма да бъдат изпращани във военни действия.

Превод: GlasNews