Медиите съобщават за брутално убийство в Московска област, чиито жертви са членове на семейството на руския музикант Стас Намин, основател на рок групите „Цветя“ и „Парк Горки“.

Според канала TG SHOT, вечерта на 18 октомври в частна къща в село Крюково в района на Истра в Московска област 30-годишният син на Намин, режисьорът Артем Микоян, и неговата баба, 85-годишната Полина Ткаченко са намерени с множество прободни рани.

Разследването установи, че членове на семейството са почивали в дачата. Въпреки очевидните криминални обстоятелства за смъртта им, в къщата не са открити следи от съпротива или борба.

Според канала всичко е недокоснато, на пръв поглед е очевидно, че причината за двойното убийство не е грабеж.

Вторият син на Намин, Роман Микоян, беше отведен в полицейското управление по подозрение за извършване на престъплението. Сега разследващите го разпитват.

Стас Намин със синовете си

На снимката: Стас Намин със синовете си Артем и Роман

В къщата, където е извършено двойното убийство, работят служители на Следствения комитет. В интернет вече се появиха кадри от местопрестъплението.

Отбелязва се, че заподозреният сам е извикал полицията в дачата. Предполага се, че престъплението е извършено от Роман Микоян под въздействието на наркотици.

Известно е, че Артьом Микоян е кинематограф и художник, правнук на държавника на Съветския съюз Анастас Микоян.

На снимката: Роман Микоян

Роман Микоян е осиновен син на лидера на групата "Цветя". Стас Намин се жени за майка му Галина, когато момчето е само на една година.

През 2007 г., според SHOT, Роман вече е осъждан за шофиране в нетрезво състояние, довело до смъртта на човек. Той блъсна учителка по математика на зебра на улица Профсоюзная в Москва. И получи две години условно.

Осиновеният син беше ръководител на компанията Skyeer, злоупотребата му с вещества беше причина за чести кавги със семейството му. Често се озоваваше в криминални ситуации.

Причината за конфликта, довел до смъртта на двама души, е нежеланието на Роман Микоян да се откаже от наркотиците, пише каналът. Това са го помолили членовете на семейството му преди трагедията.

„По време на разпита Роман призна, че всичко е било в мъгла и дори не си спомня как е убил баба си и брат си“, пише SHOT.

Самият Стас Намин вече коментира семейната трагедия.

„Току-що разбрах за това, това е ужасна трагедия! Рома никога не е бил мой син, той е син на бившата ми съпруга Галина от първия й брак. Той винаги е бил мръсник и подъл човек“, каза той в интервю за Gazeta.Ru .

Според музиканта той никога не е смятал Роман за роднина, той бил „недостоен и нисък“.

Намин уточни, че не е общувал с него от много години.