В интернет се обсъжда скандална снимка на новия главнокомандващ на украинската армия Александър Сирски.

Новият главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна е тясно свързан с Русия - той е роден във Владимирска област, служил е в Руската федерация и оттук е заминал за Украйна.

Сирски има роднини, които живеят в Русия - родителите и брат му. Те не искат да имат нищо общо с него, а познатите му открито наричат ​​Сирски „нечовек“.

Неговият доведен син, който отиде в Австралия, също се отрече от Сирски.

А журналистите разкриха връзка с Москва на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна. Снимка на младия Сирски, който марширува по Червения площад в Москва, изтече в интернет.

Съобщава се, че Александър Сирски е участвал в парада по повод 69-ата годишнина от Великата октомврийска социалистическа революция.

Снимката е направена на 7 ноември 1986 г.

Да си припомним, че дядото на Сирски се е сражавал срещу нацистите и е загинал като герой близо до Ленинград по време на Великата отечествена война.

Междувременно военният кореспондент Александър Сладков намери таен смисъл в назначаването на Александър Сирски на поста главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна. Той е уверен, че Сирски може да преговаря с Русия. 

„Това не е ли опит за отваряне на пореден преговорен ствол между Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна и Генералния щаб на въоръжените сили на Русия? Искам да ви кажа, че много неща бяха направени чрез връзките на колеги по отношение на преговорните процеси, убеждаването на определена група войници да се предадат“, коментира Сладков пред радиостанцията „Говори Москва“.

Журналистът предполага, че това е един от мотивите за назначаването на Сирски.