Скандалният руски ютюбър Михаил Литвин отново привлече вниманието към себе си.

21-годишното момче, което се сдоби с огромна популярност по света, след като подпали "Мерцедес"-а си и качи видеото в мрежата, сега реши да заснеме още по-екстремно видео.

В края на май, на канала му в платформата YouTube се появи клип, в който мъж, залепен със тиксо за хеликоптер, прелите над поле. Това обаче донесе неприятности на пилота на машината, срещу когото тече разследване от руските власти.

Всичко започва като конкурс, в който приятели на ютюбъра трябва да изпълняват предизвикателства, но срещу пари.

Така влогърът предлата 85 000 рубли на 25-годишният Евгений, за да бъде прикрепен към дъното на въртолета "Robinsson 44" и да полети.

Самият Литвин разказва, че от един момент нататък парите не са били водещи в мотивацията на доброволеца, а по-скоро желанието му за слава, както и адреналинът от емоцията.

Така се стига до момента, в който на летище в Подмосковието бънджи скачачи слагат защитна екипировка на Евгени, дават му каска и го закрепят с тиксото към машината.

После виждаме как пилотът излита и изминава известно разстояние.

Отговорните институции обаче не оценяват криетивността на руския влогър и започват проверка. Властите коментират, че според тях са погазени всички изисквания за безопасност, а гневът на закона се стоварва върху злополучния летец, който се е съгласил на каскадата.

Той е отстранен от активна летатална дейноста, като разрешителното му е отнето. Тепърва ще се решава окончателно как ще бъде наказан.

Колкото до Литвин, той продължава да трупа последователи и слава с крайните си постъпки. През есента на 2020-та година той засне подпалването и изгарянито на автомобила си - "Mercedes-AMG GT 63 S".

Причина за постъпката му, освен съдържанието на канала му в YouTube разбира се, бе че официалният дилър, от който е закупена колата, е отказал да се занимава с нея след множество повреди.

По-късно Литвин успя да потроши, случайно или не, витрината на шоурум с чисто ново "Порше Тайкан".

Заради тези и други случки, през април той си спечели вниманието на руските пътни полицаи, които го поставиха в списъка на най-сериозните нарушители на правилата, сред интернет знаменитостите в страната.

Превод: GlasNews.bg