Олимпийската шампионка и двукратна абсолютна световна шампионка в художествената гимнастика Алина Кабаева, която от години е считана за тайната първа дама на Русия и любима на президента Владимир Путин, също е част от новия шести пакет от санкции на Европейския съюз.

Путин е тъжен, любовницата му е бременна

Брюксел мотивира решението си с факта, че Кабаева, която след седмица ще навърши 39 години, е председател на борда на директорите на Националната медийна група (NMG), която притежава големи дялове в почти всички руски федерални медии, които възпроизвеждат пропагандата на руското правителство. 

От години в Русия е обществена тайна, че Кабаева, която бе и депутат от Държавната дума от "Единна Русия", и Путин имат няколко общи деца. Двамата са заедно от 2006 година. Другите две дъщери на руския президент от бившата му съпруга Людмила - Мария Владимировна Воронцова и Екатерина Владимировна Тихонова вече са обект на санкции от страна на Европейския съюз.

US издание със сензация: Кабаева с 4 деца от Путин. В Швейцария са!

Вчера председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен направи предложения за шести пакет от санкции за Русия, който включва поетапна забрана на вноса на целия руски петрол и петролни продукти до края на тази година. Посланиците на страните от Европейския съюз ще заседават и днес, за да продължават обсъждането на пакета.

Унгария и Словакия вероятно ще получат по-дълъг срок за спиране на руския внос, предложението на Европейската комисия е до края на следващата година. Вчера стана ясно, че Чехия и България също биха искали да се възползват от изключенията.

Гърция, Малта и Кипър от своя страна изразиха загриженост относно предложението петролни танкери под флага на ЕС или под контрола на ЕС също да не могат да доставят руски петрол.