В централната градска част на руския град Белгород избухна експлозия. Това съобщи руското онлайн издание Baza, позовавайки се на местни жители.

Според журналисти в района на гарата се е чул силен взрив. Вижда се стълб дим.

Белгрод, експлозияЦял екран
Стълб от дим в Белгород Снимка: База

Изданието също така съобщава, позовавайки се на очевидци, че снаряд е избухнал до кола на улица Донецка в Белгород.

"По предварителни данни, след експлозията колата е излетяла в дере. Спешна помощ е отишла на място", се казва в доклада. Според журналистите двама души са загинали.

"Caution News" пише, че в резултат на ударите в центъра на Белгород са повредени фасадата на магазин "Door Empire" и няколко автомобила. Мястото на инцидента е отцепено от силите за сигурност.

Според кореспондента на изданието жертвите са трима. Съобщава се също, че линейки се изпращат в други части на града.

Обстрел на Белгород на 14 март: какво е известно

Припомняме, че в нощта срещу четвъртък, 14 март, в Белгородска и Курска област на Руската федерация се чуха експлозии. Руското министерство на отбраната съобщи за предполагаемо унищожаване на 14 дрона над регионите.

РосСМИ публикува видео на горяща кола в Белгород и заяви, че се предполага, че тя е била ударена от снаряд по време на обстрел. Според губернатора Вячеслав Гладков в града има и разрушения на инфраструктурата.

Руският доброволчески корпус съобщи, че военен Дмитрий Алексеевич Голушкин, служил във в/ч 31135, е загинал в обстреляна в Белгород кола.

Същия ден в 9:14 сутринта командирът на РДК призова жителите на Белгородска и Курска област да се евакуират. Той предупреди, че до час и половина ще бъде открит огън по военни цели на тази територия.

„Ще открием огън": руски бунтовници с видеообръщение към два региона на Русия