Ползвателите на мрежата търсят потвърждение на версията, че видеото от срещата на руския президент Владимир Путин с екипажа на вътрешните авиокомпании е заснето на chroma key.

Така според публиката най-голямо подозрение предизвикват зеленият контур и "прозрачният" микрофон, който се намира под ръката на президента.

Припомняме, че срещата се състоя на 5 март. Владимир Путин се срещна със стюардеси и жени-пилоти, говори за въвеждането на военно положение в Русия и обясни, че военнослужещи не участват в спецоперацията.

Отбелязва се, че за разлика от предишни срещи с френския президент Еманюел Макрон и германския канцлер Олаф Шолц, президентът седи близо до жените, буквално рамо до рамо. На среща с колегите си и дори министрите Сергей Шойгу и Сергей Ларов, напомня се в мрежата, Путин споделя 15-метрова маса.

В Youtube беше излъчено видео от срещата на президента със стюардесите и пилотите. Зрителите отбелязаха, че качеството на записа не е твърде високо и е подозрително, че е направен срещу зелен екран, използвайки метода chromakey.

Някои от потребителите смятат, че първо е записано видео с жените, а отгоре е насложено видео с президента.

Освен това Мрежата обърна внимание на това как ръката на Путин минава "през ​​микрофона" във видеото.

 

А създателят на сайта Lurkmore dee homak (@deehomak), позовавайки се на опита си от използването на chromakey, постави под въпрос реакцията на стюардесата към думите на Путин, като също отбеляза много зеленина на заден план.

Според него „момичето гледа празен стол“, не реагирайки на израженията на лицето и жестовете на държавния глава.

Потребителите също така отбелязаха, че стюардесите и жените пилоти на срещата са седнали с изключително тъжни и дори безизразни лица.

В същото време блогър с прякор Невромир обърна внимание на предполагаемата прилика на една от стюардесите на срещата и жени от обкръжението на руския лидер в архивни кадри.

Превод: GlasNews