Жестока катастрофа, при която са загинали 6 деца, е станала днес в района на село Ямки, Русия. Пристигналите на мястото спасители са видели, че КамАЗ се е сблъскал с микробус "Мерцедес-Спринтер" .

Повечето от жертвите са деца. Снимка: от очевидец

По предварителна информация в микробуса е имало 18 души, включително 12 деца - представители на детско-юношеска школа във Волгоград. Те били придружени от треньор, както и родителите на две момичета. Според източник на Кр.ru шофьорът на микробуса с децата не е регистрирал пътуването.

Младите спортисти отивали на състезание. Снимка: от очевидец

Млади баскетболисти, родени през 2006-2008 г., са отивали на състезания в Черкеск. В околностите на село Ямки камион връхлетял в автобуса им. КамАЗ-ът правел маневра за завиване.

"Според предварителната версия, след това камионът се е преобърнал и е паднал върху микробуса с деца", казаха пред "KP-Stavropol"от отдела за пътна полиция в Ставрополска територия.

Причината за трагедията се установява. Снимка: от очевидец

Вече е образувано наказателно дело по член „Нарушение на правилата за движение от лице, управляващо моторно превозно средство, довело до смърт на две или повече лица по непредпазливост“.