Тежка верижна катастрофа стана в Русия, ударили са се 42 коли. Един човек е загинал, петима са ранени и са настанени в болница. Преди това всичко започнала със сблъсък на два камиона на заснежената федерална магистрала М-11 "Нева", след което автомобили започнали да се забиват в тях. Задръстването продължи няколко километра. Пътят за Москва е блокиран. 

Масовият пътен инцидент е станал в 11.20 часа, пише Фонтанка. Работата на спасителните служби е затруднена от обилен снеговалеж и виелица, освен това от един от камионите се излива битум.

"Четирикилометрово задръстване се е образувало на магистрала М-11. Ситуацията се утежнява от факта, че камионите не могат да се обърнат. Вече 42 автомобила са участвали в катастрофата. Оформят се документи, ще отнеме дълго време, тъй като има много участници в произшествието", съобщи пресслужбата на UGIBDD UMVD на Русия в Новгородска област. Докато всички участници в инцидента не бъдат регистрирани от пътните инспектори, магистралата няма да бъде пусната.

Движението по федералната магистрала в посока Москва е блокирано, на магистралата се е образувало многокилометрово задръстване. Организиран е обход по други пътища, но сега и там се образуваха задръствания. Защото и тези пътища не са почистени от сняг.

Прави впечатление, че според очевидци повечето автомобили, участвали в инцидента, са с московски номера.