Водещата на руската държавна телевизия Олга Скабеева заяви в националния ефир на Русия, че Третата световна война е започнала и страната сега ще „демилитаризира“ НАТО.

Тя допълва, че специалната военна операция на Москва в Украйна вече е приключила.

„Доставката на оръжия от Запада на войските на Зеленски означава, че това се превръща в глобален конфликт,“ казва още Скабеева.

„Започна истинска война, Трета световна война. Принудени сме да демилитаризираме не само Украйна, но и НАТО като цяло. Защо говоря за това? Не само заради рактетната система за залпов огън (РСЗО) "Смерч" с касетъчни боеприпаси, които удариха Донецк. Удари са нанесени с американски гаубици M777,“ допълва още.

Сензационната заплаха на Скабеева идва, след като Украйна показа новите си превозни средства за тактическа поддръжка Wolfhound, доставени от Великобритания.

Съществуват и сериозни въпроси дали Русия изобщо е способна да започне такава масирана офанзива срещу Запада.

Според последното разузнаване на Министерството на отбраната - Русия е изправена пред локализирани бунтове и липса на опитни командири.

Тъй като инвазията навлиза в третия си месец, Министерството на отбраната заяви, че Русия е претърпяла „опустошителни загуби сред средните и младшите си офицери“.

Това доведе до липсата на високо обучени офицери в руската армия.

Когато Русия нахлу в Украйна през февруари, Путин очакваше да превземе Киев в рамките на 72 часа.

Но неговите сили бяха посрещнати със силна украинска съпротива, губейки десетки хиляди войници в битката.

Превод: GlasNews.bg