Губернаторът на Белгородска област в Русия Вячеслав Гладков съобщи, че трима жители са били убити в резултат на нападение на безпилотни самолети на украинските въоръжени сили срещу региона.

В своя канал TG той съобщи, че ударът с дрон е ударил покрайнините на градския район Грайворонски. БПЛА камикадзе ударило кола със строителни работници, работещи близо до село Почаево. Освен тримата загинали има и трима ранени.

Сега двама пострадали са откарани в градска болница №2 в областния център, третият е под наблюдението на лекари в централната районна болница Грайворон.

Друг обект на обстрел от украинските въоръжени сили било село Нова Таволжанка, което се намира в Шебекинския район на Белгород. Ранени са две момчета на десет и единадесет години. Едното от децата е ранено в крака от осколък от дрон, второто е с контузии. И двамата тийнейджъри са в областната детска болница.

Гладков уточни, че още няколко безпилотни летателни апарата са били свалени в района на Староосколски, в небето над село Казачок, както и на подхода към областния център в района на Белгород. Губернаторът каза, че досега не са установени жертви, ранени или щети.

По-късно той уточни, че броят на тежко ранените е нараснал до четирима души. Още един тежко ранен е откаран в областната клинична болница, стабилен е.

Още трима са средно тежко ранени. За състоянието на децата той съобщи, че едното момче е „в задоволително състояние“. Вторият, ранен в краката, ще бъде изпратен в Москва.

Гладков съобщи, че атаката на украинските въоръжени сили срещу цивилни селища е извършена следобед на 25 февруари с артилерия, минохвъргачки и БЛА, включително безпилотни летателни апарати камикадзе. Над района са свалени общо шест цели. Второто нападение е извършено на 26 февруари.

Министерството на отбраната уточни, че атаката срещу района е прекратена в 21.20 часа московско време. Установено е, че нападението е извършено от РСЗО "Град".