Миналата седмица чуждестранни луксозни марки обявиха спиране на работа в Русия заради руската инвазия в Украйна. Спортните марки направиха същото изявление.

В резултат на това представителствата на модните къщи Louis Vuitton, Loro Piana, Fendi, Givenchy, Dior, Chanel и Hermes се изнесоха от московския ЦУМ.

Санкции, санкции, санкции. Осъзнава ли Москва истинската цена на войната?

Веднага в мрежата се появи видео как изглежда ЦУМ сега.

Ако се съди по кадрите, всички търговски зали на тези марки са напълно празни. Единствените изключения са мебелите, които са останали на местата си. Но всички дрехи на известни марки изчезнаха от магазините.

Междувременно представител на ЦУМ каза, че засега напускането на марките не е повлияло на работата на търговския комплекс. Оттам обясниха, че до момента няма указания за формата на работа на тези марки.

„Цялата актуална информация за наличността на продукти за поръчка е представена на официалния уебсайт на ЦУМ“, каза представител на радиостанцията „Москва говори“.

По-рано онлайн магазините на търговеца на дрехи H&M и производителя на оборудване Canon спряха продажбите в Русия. По-късно шведската компания IKEA спря продажбите в магазини, онлайн магазин и студия на IKEA в Русия. Производителят на спортни стоки Puma съ що обяви спирането на магазините си в Русия във връзка със събитията в Украйна.