Двата дрона, които атакуваха Кремъл през нощта на 3 май, са били насочени към Сенатския дворец, където има офиси и апартамент на президента Владимир Путин.  

Атаката с дрон, ударила Кремъл, се появи на ВИДЕО. Путин не е ранен

Според кадрите от атаката медиите определиха, че БПЛА е трябвало да ударят Сенатския дворец, сграда с голям купол на територията на Московския Кремъл, съобщи Fardaily. Според жаргона на Кремъл, той се нарича "първи корпус".

"В тази сграда се помещават повечето работни пространства, използвани от Путин и неговата администрация. В първата сграда се помещават различни офиси на президента, ръководителя на президентската администрация и неговите заместници, както и заседателни зали", пише Fardaily.

Освен това, според медиите, именно в Сенатския дворец се намира кремълският апартамент на лидера на Русия.

"Явно затова официалният доклад на Кремъл нарича събитието опит за убийство на президента", отбелязват журналистите.

Припомняме, на 3 май главният изпълнителен директор на Ukrposhta Игор Смилянски обяви нова пощенска марка, намекваща за атака с дрон срещу Кремъл.

„Приятели, така се случи исторически, че марките на Ukrposhta са предвестник на добри събития. Затова утре сутринта ще обявим пускането на нова марка. Какво, кога и къде - изчакайте", написа Смилянски.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, след атаката с дрон срещу Кремъл, призова за физическото ликвидиране на Владимир Зеленски.

Атаката с дрон срещу Кремъл принуждава Русия да елиминира властите на Украйна